• KLUB TRŽIŠKIH ŠTUDENTOV

  Kjer se vedno kaj dogaja!

 • Klub tržiških študentov » Kultura » Pojezije z Vladom Kreslinom
  Objavljeno: 25.10.2016, ktstrzic

  Pojezije z Vladom Kreslinom

  Dogodek, bo potekal 19. novembra ob 20-ih v Kulturnem centru Tržič.

  INTIMNI koncert, kjer se združita glasba in poezija in na katerem se bo zdelo, da Vlado Kreslin še nikoli ni bil tako blizu.

  Vlado Kreslin v intimni minimalistični izvedbi, s koncertom, ki prepleta glasbo in poezijo: muziko, ki jo ustvarja in poje že od časa skupine Martin Krpan, in prekmursko ljudsko pesem, ki jo oživlja z legendarno Beltinško bando, podčrtava z branjem pesmi in zgodb iz svojih zbirk Pojezije in Venci – Povest o Beltinški bandi. Vmes pa anekdote, šaljive prigode in pa kar najbolj intimni Kreslin čisto od blizu.

  V Beltincih rojeni Vlado Kreslin se je začel ukvarjati z glasbo kot bobnar v tamkajšnjem ansamblu Apollo leta 1970. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Kmalu po tem se je priključil bendu Martin Krpan, ki je imel čast nastopiti pred Bobom Dylanom na njegovem koncertu na ljubljanskem stadionu. Konec 80-ih se je Kreslin začel glasbeno družiti s starejšimi godci – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etnoglasbe in njenega dojemanja na Slovenskem. Vzporedno je ustvarjal z različnimi glasbeniki, predvsem z Mirom Tomassinijem. Z Beltinško bando in Malimi bogovi, ki so nastali v začetku 90-ih, je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka združil – in še združuje – včeraj in danes, lokalno in globalno. Pogosto sodeluje z mlajšimi slovenskimi in s priznanimi tujimi glasbeniki, preskakuje glasbene in državne meje in ruši tabuje. Številne njegove pesmi so tako rekoč ponarodele, pojejo pa ji tako mladi kot stari.

  Vstopnina:
  -predprodaja ČLANI KTŠja: 8€
  -predprodaja NEČLANI: 10€
  -na dan dogodka ČLANI: 10€
  -na dan dogodka NEČLANI: 12€

  *Po končanem koncertu vas vabimo na druženje s Kreslinom v kavarno Pekorino, kjer boste lahko z njim malo pokramljali in se podružili.

  Število sedišč je omejeno!
  Se vidimo,
  vaš KTŠ

  © 2011 KLUB TRŽIŠKIH ŠTUDENTOV. Vse pravice pridržane. | Balos 4, 4290 Tržič | ktstrzic@gmail.com


  Za ogled priporočamo Internet Explorer 8+, Firefox 3+, Chrome, zaslon 1024 x 768 ali večji.
  Implementacija: Melom d.o.o. Tržič